EVSEN TOP’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

HABERLER

ÜÇ HARFLİLERE ÇARPILAN BAŞKAN BAŞLADI KÜÇÜK ESNAFLA UĞRAŞMAYA

EVSEN TOP’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

24 Mart Perşembe Günü, yanına kameraları da alarak zabıta ile birlikte Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası üyesi bir esnafı şikâyet ederek denetlemeye giden, Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top’a Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen ateş püskürdü.

BU DURUM RESMEN ODAMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMAYA YÖNELİK BİR HAREKETTİR

Oda Başkanının üyesi olmayan bir esnafı şikâyet etmesinin normal olduğunun ancak şhow amaçlı hareket etmesinin ise yanlış olduğunun altını çizen Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen açıklamasında; “Devletimizin kolluk güçlerinin yapmış oldukları denetimleri bizler oda olarak saygı ile karşılıyoruz. Ancak bir esnaf odası başkanı nasıl olurda kolluk güçleri ile birlikte kendi üyesi olmayan bir esnafı denetlemeye gider buna bir anlam veremiyoruz. Bu durum resmen odamızı itibarsızlaştırmaya yönelik bir harekettir. Bu durum bizleri çiğnemeye yönelik bir harekettir. Bu durum bizleri pasivize etmeye yönelik bir harekettir. Sayın oda başkanının yapması gereken yanına kameraları da alarak bizim üyemizi denetlemeye gitmesi değil durumdan odamızı da haberdar etmesiydi. Bu resmen kendi esnafına, kamuoyuna şirin görünmek için yapılmış bir harekettir biz böyle algılıyoruz” diye konuştu.

SIRF TOPLUMA ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN YAPILAN BU HAREKETİ TASVİP ETMİYORUZ

Esnaf odası başkanı kolluk görevlisi değildir diyen Evsen; “Önce deprem, ardından pandemi ile işinden gücünden olan esnafımız özellikle son dönemde üst üste yapılan zamlardan sonra daha da zor duruma düşmüştür. Böyle bir süreçte odamız üyesi olan esnafımızın bisküvi satışı yaptığı için yapılan şikâyet ve akabinde Show amaçlı olarak kameralarla beraber yanına zabıtaları da alarak denetlemeye giden Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Sayın Cebrail Top bir başkana yakışmayacak hareket sergilemiştir. Sırf topluma şirin görünmek için yapılan bu hareketi tasvip etmiyor ve kendisini odamızı küçük düşürmeye yönelik bu hareketinden dolayı kınıyoruz. Başkanlık makamı kolluk görevi icra edilecek bir makam değildir” ifadelerini kullandı.

SAYIN TOP BİZE SİZDE GİDİN ÇAY SATIYOR DİYE BÜFELERİ ŞİKÂYET EDİN DEMİŞTİR

Başkan Top’un yapması gereken durumu bizlere iletmesiydi diyen Evsen; “Durumu biz kendisine ilettiğimizde Sayın Top bize sizde gidin çay satıyor diye büfeleri şikâyet edin demiştir. Yani Sayın Top demek istiyor ki; filler üstte tepişirken alttaki karıncalarda ezilsin.  Yani diyor ki; esnaf bizim umurumuzda değil önemli olan bizim Show yapmamız. Üç beş kişi bizleri alkışlayacak diye bizler küçük esnafı ezelim, yok edelim demek istiyor. Yok, öyle dava. Bizler burada esnafımızın hakkını savunurken kalkıp ta bir büfe üç beş çay sattı diye kendisi gibi oraya buraya ispiyonlamayız. Bizler ispiyoncu değiliz. Hele hele şovmen hiç değiliz. Kaldı ki; yanımıza kameraları da alalım, bir de şikâyete maruz bıraktığımız esnafın karşısına dikilelim. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Filler üstte tepişirken karıncalar ezilmesin” ifadelerinde bulundu.

DEVİR TEPİŞME DEVRİ DEĞİL BİRLİK OLMA DEVRİ

Devrin; tepişme devri değil birlik olma devri olduğunun altını çizen Evsen son olarak; “ Bizler oda başkanları olarak üzerimize vazife olan işlerle uğraşalım. Meslek ahlâkını, disiplini ve dayanışmayı koruyalım ve geliştirelim, ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesine yardımcı olalım. Özellikle üyelerimizin mesleklerini icrada ihtiyaç duyabilecekleri her çeşit bilgiyi, başvuruları durumunda kendilerine verelim veya bunların elde edilmesini kolaylaştıralım, elektronik ticaret ve internet ağları konusunda üyelerimize yol gösterelim ve bu konularda girişimlerde bulunalım. Yani kısaca esnaflarımızın yanında olalım.”

BİZLER BU ZOR DÖNEMEÇTE SADECE ODA ÜYELERİMİZİN DEĞİL TÜM ELAZIĞ ESNAFININ YANINDAYIZ

“Buradan kendisine sesleniyorum. Bizim esnafımızla ilgili bir sıkıntı varsa önce bizim odamızı bilgilendireceksiniz. Sıkıntı her neyse biz esnafımızla görüşüp halledeceğiz. Ha yok halledemedikse kolluk güçlerine gidin yine şikâyet edin. O sizin bileceğiniz şey. Sizin bize dediğiniz gibi gidip te büfelerinizi de ona buna ispiyonlamayız. Üstelik bizler bu konuda size bir şey dememişken siz söylüyorsunuz bizim büfelerde çay satıyor siz de büfeleri şikâyet edin diye. Bizler bu zor dönemeçte sadece oda üyelerimizin değil tüm Elazığ esnafının yanındayız.  Bizler esnafın bu zor döneminde yanında olmayacaksak daha ne zaman olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın